Rychlý kontakt: (+420) 777 126 122, 774 569 194
Rychlý kontakt: (+420) 777 126 122, 774 569 194

Kaplické tenisové žactvo postoupilo do nejvyšších jihočeských soutěží

Družstva mladšího a staršího žactva tenistů Sokola TK Kaplice budou od příští sezóny hrát nejvyšší jihočeské soutěže, Jihočeskou ligu a Kadet tour – O putovní pohár prezidenta Českého tenisové svazu (ČTS). Mládež o tom rozhodla v posledním utkání přeborů družstev, zkrácených z důvodu protiepidemických opatření. „Děkuji všem, kteří letos náš oddíl reprezentovali. Děkuji také děvčatům, která reprezentovala oddíl jinde na hostováních kvůli vyšší herní vytíženosti. Myslím, že se ukázalo, že to mělo smysl. Zvláštní dík si zaslouží rodiče, kteří trávili několik víkendů cestováním po kraji a podporovali své malé sportovní bojovníky,“ vzkazuje sportovní manažer Sokola TK Kaplice Tomáš Makovec.

Mladší žactvo jelo o posledním víkendu soutěže družstev do Pelhřimova poměřit síly s místním „béčkem“. Podařilo se mu vyhrát poměrně nečekaným poměrem 6:3. Pelhřimovští totiž bývají v tenisových soutěžích jedním z favorizovaných týmů. „Mladší si výhrou zajistili nejvyšší krajskou soutěž, což nám jen umocnilo radost ze sezóny. Hodně hráčů, kteří letos patřili do mladšího žactva, ale v této kategorii končí, takže se budeme muset zamyslet, co s tím do příštího roku,“ hodnotí Tomáš Makovec.

Starší žactvo vyhrálo nejtěsnějším možným rozdílem 5:4 nad soupeři z Dobré Vody. „Jak už to u takových zápasů bývá, byly to nervy až do konce. Plán jsme měli jasný, tři body holky, dva body kluci, možná i nějaká čtyřhra a výsledek poklidných 6:3. Vynucené změny v sestavě nám však plány zhatily… Nakonec to holky na kurtu v závěrečné čtyřhře za stavu 4:4 na zápasy ustály jako by nic, a tak si příští rok po dvanácti letech zahrajeme nejvyšší krajskou soutěž. Myslím si, že se neztratíme,“ říká sebevědomě Makovec.

Družstvo dospělých, kteří hrají jihočeskou soutěž KPII, už tolik radosti kaplickým nepřineslo. Celkové šesté místo ale bylo zajištěním stejné soutěže i pro příští rok. „Soupeř s ustálenou a na tuto soutěž velmi solidní sestavou z Trhových Svinů byl nad síly našich hráčů a došel si pro pohodové vítězství 8:1. „Vše jsme směřovali k žákům, takže když nám v den mistráku onemocněla jednička starších Kiki Bohatová, vyslali jsme Viki Molhancovou, která původně měla jet s dospělými“ vysvětluje složitější taktiku Makovec a dodává: „Když ještě přihlédneme k tomu, že naši stabilní hráči jsou zranění, bylo to těžké. Ale alespoň si Jirka Marek starší, který je hlavně tenisový táta, mohl zahrát své první mistrovské zápasy v životě.“

Text: Jan Bohdal
Foto: Archiv Sokol TK Kaplice