Rychlý kontakt: (+420) 777 126 122, 774 569 194
Rychlý kontakt: (+420) 777 126 122, 774 569 194

Kaplický tenis prožil v soutěžích družstev nejúspěšnější sezónu za poslední dekádu

 

Posledním červnovým víkendem skončily tenistům tradiční jarní soutěže družstev. Kaplická mládež letos startovala v nejvyšších krajských soutěžích, družstvo dospělých působilo již devátou sezónu v Krajském přeboru II. „Vytěžili jsme asi maximum z toho, čeho se reálně dalo dosáhnout“, shrnuje sportovní manažer klubu Tomáš Makovec výsledky tří oddílových týmů v kategoriích dospělých, dorostu a staršího žactva.

Dospělí si nekladli příliš velké cíle, ale po prvních dvou výhrách nad béčkem Sezimova Ústí a favoritem skupiny z Dobré Vody, která má ve svém kádru bývalé ligové hráče z Českých Budějovic, hlasy o postupu uvnitř klubu sílily. „Ze začátku byly řeči o postupu myšleny ve vtipu, ale po třetím kole a výhře v Třeboni už se za postupem opravdu cíleně šlo“, popisuje Makovec. Nakonec kapličtí dospělí prošli celou soutěží bez ztráty utkání a s bilancí sedm výher a žádná prohra zaslouženě postupují do vyšší soutěže. „Faktorů, které nás dovedly k úspěchu, bylo víc. Měli jsme docela ustálenou sestavu, ale když bylo potřeba, i ostatní přinesli body. Také soupeři se ne vždy sešli s tím nejlepším, co mají k dispozici“, uvádí Makovec důvody postupu. „Každopádně příští rok ve vyšší soutěži to bude „zábava“. Snad ji udržíme. Já už se moc nezlepším, takže se budou muset zlepšit naši mladí“, usmívá se Makovec nad faktem, že například v posledním zápase byl věkový průměr týmu pouhých 20 let.

Družstvo dorostu hrálo po dlouhých letech nejvyšší krajskou soutěž Junior Tour a dávalo si za cíl se udržet. K tomu nakonec stačila jedna výhra. „První čtyři kola nás soupeři vraždili, s čímž jsme ale počítali. Počínaje pátým kolem přišli na řadu hratelnější soupeři, tam jsme směřovali všechny síly. Nakonec jsme porazili v klíčovém utkání doma Humpolec, těsně prohráli v Českém Krumlově a neztratili jsme se ani v Pelhřimově, kterým teď roste silná generace“, okomentoval Makovec a dodal: „Celkem se nám ulevilo, dostávat se z nižší soutěže nahoru je těžké. Pokud všechno pošlape tak, jak si představujeme, tak v příštím roce už budeme hrát v soutěži důstojnější roli, těšíme se na to“.

Starší žactvo si loni také vybojovalo postup do nejvyšší krajské soutěže Kadet Tour a v soutěži se neztratilo. „Tady jsme si byli jistí, že máme kvalitu na to minimálně pár výher udělat“, uvádí Makovec. Nakonec žáci skončili o skóre na 5. místě z osmi týmů při bilanci čtyři výhry a tři prohry, přičemž do posledního kola bojovali o 3. místo.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům, kteří nás letos reprezentovali, ať už přímo za náš klub nebo na hostováních po okolních klubech kraje. Velký dík samozřejmě patří také rodičům.